Jan Klaassen Nijmegen

MED Rosé (MAD)

med_rose

De zomer wordt mooi bij Jan Klaassen
Het voorjaar beloofd heerlijk te worden, om over de zomer nog maar niet te spreken. De temperaturen zullen steeds verder stijgen en het verlangen naar een heerlijk vakantie aan een azuurblauwe zee zal alleen maar toenemen. Het gevoel van even weg zijn, een fijne zomervakantie of een heerlijk weekendje weg, dat gevoel wordt vanaf nu ook beleefd op het terras van Jan Klaassen. Speciaal voor u zijn we op zoek gegaan naar een heerlijke rosé die je weg zal laten dromen naar jou favoriete zonnige plek.

 

 

Med_Rose_setting

MED Rosé (MAD)
Een schitterend heuvelachtig landschap dat in het zuiden overloopt in een azuurblauwe Middellandse Zee. Hier bevindt zich het oudste wijngebied van Frankrijk. Tevens één van de meest gevarieerde en mooiste, met als bekendste wijn de beroemde Provence Rosé. Het gebied kent vele bekende plaatsen, als Marseille, Nice, Cannes en Aix-en-Provence. Hier treft u warme en droge zomers, milde winters en een bijzonder vriendelijk voor- en najaar. De wijngaarden genieten van hun eigen speciale microklimaat in de uitlopers de Mont Aurelien en de Mont Saint-Victoire.

De wijnen worden geproduceerd volgens het Terra Vitis principe, dus met respect voor natuur, milieu en mens. De druiven worden hier ’s nachts met de hand geoogst om ze onder optimale (koele) omstandigheden binnen te halen. Vervolgens worden de druiven door een hyper modern systeem geselecteerd. Het komt er op neer dat het bijzonder kostbare systeem iedere druif individueel scant en volgens vooraf ingegeven maatstaven selecteert. Een betere methode om alleen de beste druiven over te houden is er niet en wordt enkel door een handvol top-producenten bij bekende Grand Cru Classé Châteaux in de Bordeaux gebruikt.

Het resultaat: een prachtige zalm kleurige rosé gemaakt van Grenache, Carignan, Cinsault, Mourvèdre en Syrah druiven. Hij blinkt uit in subtiliteit en finesse. Verfijnde aroma’s van klein rood fruit; aardbei, framboos en kers met over de hele breedte passiefruit. Mooi droog, elegant, bijzonder verfijnd en uitnodigend van smaak. Geweldig aperitief, maar ook aan tafel aangenaam bij Oosterse gerechten, diverse soorten vis en lichte gerechten van de grill of barbecue.